Cum se deschide dispute pe Aliexress?

Alex, Aprilie 21, 2020

Ai făcut comandă de pe Aliexpress dar ai rămas dezamagit? Produsul nu a ajuns, este defectat sau nu este ca în descriere? Conform protecției consumatorului ai dreptul să primești banii înapoi. Este necesar să deschizi un dispute, vezi mai jos ce trebuie să faci pentru a primi banii de pe Aliexpress înapoi.

”Dacă nu ați primit produsul dvs. sau dacă este semnificativ diferit de descriere, vă garantăm rambursarea plății.”(Aliexpress)

Pasul 1- Accesează pagina My Orders

În compartimentul My Orders sunt afișate toate produsele comandate de tine. Apasă pe butonul Open Dispute în drept cu produsul necesar pentru a deschide dispute.

Cum returnez banii pe Aliexpress

Cum deschid dispute pe Aliexpress

Pasul 2- Alege opțiune dispute

Aliexpress oferă două opțiuni pentru dispute. Poți alege între: Numai rambursare/Refund Only – aceasta înseamnă că nu ați primit articolul și că solicitați o rambursare integrală sau ați primit articolul și doriți o rambursare parțială (fără a trebui să trimiteți articolul înapoi). sau Returnare bunuri/Return Goods – aceasta înseamnă că trebuie să returnezi articolul și să soliciți o rambursare completă.

Rambursare bani pe Aliexpress

Alege Rufund Only, în caz contrar trebuie să plătești livrarea produsului până in China. Refund Only- iți permite să alegi suma pentru returnare, aceasta nu poate depăși suma totală a produsului, nu uita să incluzi in această sumă și livrarea produsului(dacă e necesar). Vezi detalii despre prețul produsului+livrarea în My AliExpress > Order List > Order Detail.

Pasul 3- Completează detalii dispute

Rambursare colet pe Aliexpress

Pentru a trimite dispute-ul către Aliexpress trebuie să oferim detalii despre articolul nostru. În imagine sunt 5 opțiuni care trebuie completate obligatoriu și a 6-a, opțională- poze sau video despre calitatea produsului sau alte detalii. Vă îndemn să completați cu atenție, oferiți poze sau video pentru a spori șansa de întoarcere a banilor.

  • 1. Refund only- pentru a rămâne cu produsul și cu banii. Refund goods – trebuie să trimiți produsul în China, tu plătești cheltuielile de transport, dupa care primești banii. În cazul Refund only, vânzătorul îți poate propune o parte din prețul total al produsului, în final rămai cu produs și cu ceva bani. Pentru produse scumpe și necalitative poți alege Refund Goods.
  • 2. Ai primit articolul? Did you recive the item?. Daca nu ai primit produsul alege No, dacă l-ai primit dar are probleme și vrei banii înapoi alege Yes.
  • 3. Motiv pentru cerere de întoarcere a banilor/ Reason for refund request , alege din lista de mai jos motivul concret pentru care doresti banii înapoi, fii sincer pentru a obține banii, oferă detalii complete. Pentru a înțelege motivele, utilizează translate, alege opțiunea ta.
  • 4. Suma pentru întoarcere/ Refund amount- alege suma dorită pentru refund, aceasta nu poate depăși suma totală a produsului+livrarea. Poți cere o parte din suma produsului sau suma totală, tu decizi.
  • 5. Detalii despre produs, explică amănunțit despre cazul tău. Exiplcă detaliat ce problemă ai, descrie produsul(culaore, mărime. funcționalitate…) cu cât mai bine vei explica problema cu atât mai multe șanse ai pentru refund.
  • 6. Oferă dovadă cuvintelor tale. Anexează poze sau video pentru a demonstra Aliexpress că ai dreptate. În caz contrar cererea pentru refund va fi refuzată.

După completarea formularului apasă butonul Submit pentru a confirma Dispute-ul.

Pasul 4- Răspuns vânzător/Aliexpress

Urmărește zilnic, în decurs de 5 zile vânzătorul este obligat să răspundă cererii tale de refund . Deseori vânzătorii sunt șmecheri și nu acceptă propunerea ta, încercând să te convingă să închizi dispute-ul. Nu accepta nici într-un caz, după închiderea dispute-ului nu vei mai putea deschide altul repetat pentru a primi banii înapoi. Dacă vânzătorul nu răspunde în 5 zile, primești banii înapoi fără implicarea Aliexpress.

Cum verific dispute-ul pe Aliexpress

Urmărește răspunsul vânzătorului și dă accept când esti de acord cu oferta. Dacă nu vei fi de acord cu oferta vînzătorului iar el cu a ta, Aliexpress va studia materialele anexate de tine, dovezile vânzătorului și va lua decizia finală.


Statutul rambursarii pe Aliexpress

Pentru a vedea la ce etapa este procesul de rambursare mergem la Account => My Orders

Statut disputa Aliexpress

din lista de comenzi alegem comanda ce ne intereseaza si dam clik pe Your refund progress

Statut Rambursare Aliexpress

Aici vedem ca banii au fost rambursati cu succes in decurs de 5 zile.


Ali-test | Copyright © 2020 | Toate Drepturile Rezervate