Ghidul utilizatorului Aliexpress, Cum comand de pe Aliexpress

Tot mai multa lume de pe zi ce trece face cumparaturi online de pe Aliexpress, o platformă online de vânzare cu amănuntul cât și angro, alcătuit din întreprinderi mici din China care oferă produse clienților internaționali. Mai jos este descris pas cu pas un ghid Aliexpress complet pentru a te bucura de produse de calitate la preturi mici si transport gratuit in toata lumea. Unele preturi pot fi cu 90% mai mici de cele ce le putem gasi la noi, si de aceasta te poti convinge in articolul Merită să cumpărăm telefoane mobile de pe Aliexpress? unde am reusit sa economisim circa 50% din valoarea produsului.

Cum comand de pe Aliexpress,Cum cumpar, comand, Ghid Aliexpress

1.Cum se înregistrează pe platforma globală AliExpress?
2.Cum adaugăm adresa de livrare pe AliExress.com
3.Cum să comand de pe Aliexpress? Prima comandă de pe Aliexpress…
4.Cum urmăresc comanda făcută pe Aliexpress, GearBest ?

5.Cum se deschide dispute pe Aliexpress?

Cum sa comand de pe Aliexpress?

In primul rand pentru a putea face cumparaturi trebuie sa avem un cont activ. Pentru a intra in cont trebuie sa avem deja unul creat sau daca nu, il putem crea usor doar in cateva minute. Cum sa creem un cont pe aliexpress vezi in articolul Cum creem account pe Aliexpress?

Dupa ce am creeat account si ne-am logat mergem si adaugam adresa de livrare. Cum adaugam adresa de livrare vezi aici Cum adaugăm adresa de livrare pe AliExress.com?. Dupa ce am intrat in account si am adaugat adresa de livrare putem sa navigam pe aliexpress in cautarea produselor dorite. Cum alegem produsele in dependenta de Rating, timpul de livrare si alti parametri dar si cum il platim vezi in articolul nostru Cum să comand de pe Aliexpress? Prima comandă de pe Aliexpress?. Sa nu uitam ca inainte de a comanda un produs trebuie sa atragem atentie la cate comenzi are produsul si la recenziile cumparatorilor.

E bine sa stii:

  1. Acelasi produs poate fi gasit la mai multi vanzatori, asa ca analizeaza si gaseste produsul la un pret bun si recenzii bune.
  2. Produsele ce le comanzii tu vin de obicei din China iar durata lor de livrare este in mediu de 30 zile, produsele ce depasesc valoarea de 10$ vin deobicei in jurul a 20 zile.
  3. Unele produse pot include costuri de transport, cauta produsele cu “free shipping” o mare parte din produse sunt cu livrare gratuita.
  4. Foloseste cashback si returneaza o parte din valoarea produsui.
  5. Atentie la produsele foarte scumpe deoarece peste o anumita suma se platesc taxe vamale

Cum urmaresc comanda

Dupa ce am comandat produsul si lam achitat, vanzatorul o sa ne il trimita in conformitate cu adresa de livrare. Pentru a afla la ce etapa si unde se afla produsul il putem urmari cu ajutorul Track Number-ului. Ce este un Track Number si cum urmarim coletul vezi Cum urmăresc comanda făcută pe Aliexpress ?

Cele mai cunoscute site-uri de urmărire a pachetelor cumpărate pe platformele online Aliexpress, GearBest, Banggood și altele sunt:

Ce facem cand primim sau nu primim pachetul

Dupa ce ati primit produsul il despachetati, il verificati daca nu are defecte, il testati si daca totul va aranjeaza inchideti comanda pe aliexpress si lasati un feedback pozitiv iar in cazul ca produsul a ajuns deteriorat sau nu corespunde descrierii facem niste poze si deschidem dispute. In acest caz vom negocia cu vanzatorul, vanzatorul ne va trimite un produs nou sau ne va returna o parte din bani sau toata suma. Daca la expirarea timpului de livrare produsul nu a ajuns atunci deschidem disput si ni se va returna suma produsui in totalitate pe motiv ca produsul nu a ajuns la destinatie. Cum sa deschidem un dispute Cum se deschide dispute?

Pentru orice intrebari suplimentare te invit sa le adresezi in rubrica de comentarii

Daca acest articol tia fos util nu uita sa dai un Share & Follow