Cum se deschide dispute?

Dacă ai probleme cu comanda, fie produsul nu a ajuns la destinație sau este defectat, nu funcționează cum trebuie sau nu arată ca în descriere. Aliexpress te ajută, deschide dispute iar platforma îți întoarce banii înapoi.

”Dacă nu ați primit produsul dvs. sau dacă este semnificativ diferit de descriere, vă garantăm rambursarea plății.”(Aliexpress)

Ai făcut comandă de pe Aliexpress dar ai rămas dezamagit? Produsul nu a ajuns, este defectat sau nu este ca în descriere? Conform protecției consumatorului ai dreptul să primești banii înapoi. Este necesar să deschizi un dispute, vezi mai jos ce trebuie să faci pentru a primi banii de pe Aliexpress înapoi.

Pasul 1- Accesează pagina My Orders

În compartimentul My Orders sunt afișate toate produsele comandate de tine. Apasă pe butonul Open Dispute în drept cu produsul necesar pentru a deschide dispute.

Pasul 2- Alege opțiune dispute

Aliexpress oferă două opțiuni pentru dispute. Poți alege între:
Numai rambursare/Refund Only – aceasta înseamnă că nu ați primit articolul și că solicitați o rambursare integrală sau ați primit articolul și doriți o rambursare parțială (fără a trebui să trimiteți articolul înapoi). sau Returnare bunuri/Return Goods – aceasta înseamnă că trebuie să returnezi articolul și să soliciți o rambursare completă.

Alege Rufund Only, în caz contrar trebuie să plătești livrarea produsului până in China. Refund Only- iți permite să alegi suma pentru returnare, aceasta nu poate depăși suma totală a produsului, nu uita să incluzi in această sumă și livrarea produsului(dacă e necesar). Vezi detalii despre prețul produsului+livrarea în My AliExpress > Order List > Order Detail .

Pasul 3- Completează detalii dispute

Pentru a trimite dispute-ul către Aliexpress trebuie să oferim detalii despre articolul nostru. În imagine sunt 5 opțiuni care trebuie completate obligatoriu și a 6-a, opțională- poze sau video despre calitatea produsului sau alte detalii. Vă îndemn să completați cu atenție, oferiți poze sau video pentru a spori șansa de întoarcere a banilor.

  1. Refund only- pentru a rămâne cu produsul și cu banii. Refund goods– trebuie să trimiți produsul în China, tu plătești cheltuielile de transport, dupa care primești banii. În cazul Refund only, vânzătorul îți poate propune o parte din prețul total al produsului, în final rămai cu produs și cu ceva bani. Pentru produse scumpe și necalitative poți alege Refund Goods.
  2. Ai primit articolul? Did you recive the item?. Daca nu ai primit produsul alege No, dacă l-ai primit dar are probleme și vrei banii înapoi alege Yes.
  3. Motiv pentru cerere de întoarcere a banilor/ Reason for refund request , alege din lista de mai jos motivul concret pentru care doresti banii înapoi, fii sincer pentru a obține banii, oferă detalii complete. Pentru a înțelege motivele, utilizează translate, alege opțiunea ta.
  4. Suma pentru întoarcere/ Refund amount- alege suma dorită pentru refund, aceasta nu poate depăși suma totală a produsului+livrarea. Poți cere o parte din suma produsului sau suma totală, tu decizi.
  5. Detalii despre produs, explică amănunțit despre cazul tău. Accesează google translate pentru a traduce în Engleză      Exiplcă detaliat ce problemă ai, descrie produsul(culaore, mărime. funcționalitate…) cu cât mai bine vei explica problema cu atât mai multe șanse ai pentru refund.
  6. Oferă dovadă cuvintelor tale. Anexează poze sau video pentru a demonstra Aliexpress că ai dreptate. În caz contrar cererea pentru refund va fi refuzată.

După completarea formularului apasă butonul Submit pentru a confirma Dispute-ul.

Pasul 4- Răspuns vânzător/Aliexpress

Urmărește zilnic, în decurs de 5 zile vânzătorul este obligat să răspundă cererii tale de refund . Deseori vânzătorii sunt șmecheri și nu acceptă propunerea ta, încercând să te convingă să închizi dispute-ul. Nu accepta nici într-un caz, după închiderea dispute-ului nu vei mai putea deschide altul repetat pentru a primi banii înapoi. Dacă vânzătorul nu răspunde în 5 zile, primești banii înapoi fără implicarea Aliexpress.

Urmărește răspunsul vânzătorului și dă accept când esti de acord cu oferta. Dacă nu vei fi de acord cu oferta vînzătorului iar el cu a ta, Aliexpress va studia materialele anexate de tine, dovezile vânzătorului și va lua decizia finală.

Lăsă comentarii, alătură-te grupului de pe Facebook- Aliexpress-Test pentru ajutor în deschiderea, soluționarea dispute-urilor pe Aliexpress, Gearbest, Ebay sau alt magazin online.Urmarire comenzii din China pe 17track
Cum urmăresc comanda făcută pe Aliexpress, GearBest ?
Cumpărând orice produs de pe Aliexpress dorim să aflăm despre ...
Citește Mai Mult
Aliexpress vs Magazinele din Moldova
Merită să cumpărăm telefoane mobile de pe Aliexpress în 2019?
Aliexpress și Gearbest sunt probabil cele mai de încredere site-uri ...
Citește Mai Mult
Ce este Aliexpress Standard Shipping, cum să urmăresti pachetul
AliExpress Standard Shipping Tracking – Tot ce trebuie să știi
AliExpress este unul dintre cele mai mari magazine online de ...
Citește Mai Mult
cele mai vândute produse Aliexpress martie 2019
Cele mai vândute produse, martie 2019
Top-ul de astăzi este despre cele mai populare produse vândute ...
Citește Mai Mult
Wish vs Joom- Care magazin online e mai bun ?
Magazinul Online Wish de produse ieftine din din China a ...
Citește Mai Mult
cele mai populare produse de pe aliexpress februarie 2019. Cumpără de pe Aliexpress cu livrare în Moldova
Cele mai vândute produse, februarie 2019
Cumpărăturile online devin indispensabile, utilizăm magazinele online din ce în ...
Citește Mai Mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *